woensdag 4 augustus 2010

Licht en duisternis

dinsdag 3 augustus
Vanmiddag waren we voor een intake-gesprek bij het Helen Dowling Instituut (HDI) in Utrecht. Thuisgekomen, allebei moe, gingen we naar bed. Tegen vijven stond ik op, liep naar de badkamer en werd verpletterd door de hartbrekend mooie lichtval op de bovenverdieping. ’t Is natuurlijk vreemd om van ‘lichtgevend licht’ te spreken, maar ik zou niet weten hoe ik het anders zou kunnen omschrijven. Stralend, sprankelend spetterden de vonken door de glas-in-lood raampjes, vlamden de kleuren op van ieder kozijn, van elke deur waar het zonlicht op weerkaatste. Prachtig.
Even was ik intens gelukkig!


Om dat gevoel ging het tijdens ons gesprek bij het HDI.

"Wat is uw hulpvraag?"
Ja, daar had ik natuurlijk wel over nagedacht maar benoem het maar eens, maak het - om het in modern jargon te zeggen - maar eens concreet. Veel verder dan tot "ik wil meer in het hier en nu kunnen leven" was ik vooraf niet gekomen.
Gelukkig begreep de intaker het, sterker, al pratend wist hij duidelijk te krijgen waar het ons om te doen is: we willen weer onbevangen kunnen genieten, zonder steeds gebukt te gaan onder de zwarte schaduw van het naderend afscheid!

"Heb je wel eens iets aan meditatie gedaan?" vroeg hij.
Daar moest ik over nadenken. Ik heb wel eens een meditatie-cd beluisterd, ook wel het een en ander over Zen gelezen, zelfs geprobeerd de Lotus-houding aan te nemen, maar het gemaal in mijn hoofd bracht ik daarmee niet tot staan. Nee, eigenlijk lukte het me alleen tijdens het hardlopen helemaal leeg te worden in mijn hoofd. Nu ik erover nadenk... alleen tijdens het duursporten zag ik kans mijn denken te stoppen, met andere woorden een schaatstocht op de Oostvaardersplassen of de beklimming van de Galibier zijn mijn ultieme meditatie-ervaringen geweest. Niets mooier dan thuiskomen na een rondje hardlopen en je niets kunnen herinneren van de route die je hebt gelopen, maar aan de geklokte tijd ziet dat het het 10 km-rondje moet zijn geweest.
"En hardlopen, fietsen en schaatsen kan ik nu niet meer" kon ik nog net uitbrengen voordat ik in snikken uitbarstte.

Nee, het gaat niet goed met me. Ik mag dan mijn geluksmomenten hebben, meestentijds voel ik me belabberd, gebroken, alsof ik een zware griep onder de leden heb. De pijnspecialist schrijft me wel iedere donderdag een hogere dosis opiaten voor maar het lijkt erop dat de vorm waarin dat gebeurt (pleisters) voor mij niet werkt. Steeds moet ik de opkomende pijn het zwijgen opleggen met kort werkende tabletten, en die zou ik eigenlijk niet meer nodig moeten hebben.
Morgen heb ik weer overleg met de pijnspecialist. Hopelijk vinden we dan een oplossing.

Ten slotte
Paulien Cornelisse in VPRO-gids nr. 32
Enge dingen doen leert je iets over jezelf.
anders gezegd
Feel the fear and do it anyway.


7 opmerkingen:

  1. Nee, natuurlijk gaat het niet goed met je. Je hebt kanker en je gaat (te vroeg) dood. En alles wat je leven nog een beetje aangenaam kan maken kan je niet meer. Behoud daar maar eens je goede humeur bij. Misschien niet zo'n goede reactie, maar op dit moment ben ik ook weer zo kwaad dat niets gaat zoals ik wil terwijl ik weet dat er ergere dingen zijn op de wereld, zoals te vroeg sterven aan bijvoorbeeld kanker.
    Neemt niet weg dat ik toch hoop dat je een weg weet te vinden die je kan helpen dat stuk leven dat nog voor je ligt toch met wat vreugde te beleven.
    groeten,
    Loekie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. My greatest wealth is the deep stillness in which I strive and grow and win what the world cannot take from me with fire or sword. – Goethe

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Misschien niet zo'n goede reactie" schreef Loekie hierboven. Nou, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Met een dergelijke reactie kan ik verder, die geeft me nieuwe energie.
    Loekie, dank je wel.

    Zou Goethe ook aan duursport hebben gedaan?
    De stilte in je hoofd die niemand je kan afnemen kent hij in elk geval wel. Die wens ik een ieder toe.

    Licht? Belichtingstijd! Op jouw reactie ben ik opnieuw naar je weblog (http://belichtingstijd.blogspot.com/) gegaan en ontdekte ik welke parels daar verscholen liggen.
    Sagita, dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Natuurlijke kruiden kunnen epilepsie genezen, ik heb meer dan veertien jaar epilepsie gehad, ik heb veel geld uitgegeven om medicijnen uit het ziekenhuis te halen om me gezond te houden, ik ging naar veel ziekenhuizen om te genezen maar er was geen oplossing. Op een dag was ik op kantoor door het internet gaan toen ik een bericht zag over Dr. Itua-kruidengeneeskunde over hoe hij een vrouw uit Kansas genas die aan hiv leed en ze noemde epilepsie als lijst van ziekten Dr. Itua kan net zo goed genezen ik nam contact met hem op met epilepsie Cure-oplossing, ik email hem. Hij vertelde me de dingen die ik moest doen en gaf me ook instructies om mee te nemen, die ik op de juiste manier volgde. Voordat ik wist wat er na twee weken gebeurde. Tot mijn grote verbazing, na geduldig te hebben gedaan volgens de instructies van Dr. Itua, was mijn epilepsie genezing, ik wil Dr Itua hartelijk danken die God heeft gestuurd om zijn mensen te genezen met zijn natuurlijke geneeskunde Ik bid dat God je zal zegenen voor het goede werk dat je doet. Voor iedereen die nog steeds aan deze ziekte lijdt, kun je ook contact met hem opnemen via zijn e-mail op :; drituaherbalcenter@gmail.com Of Whatsapp-nummer .. . + 248149277976 zoals ze zeggen dat zijn kruidengeneesmiddel de enige permanente oplossing is voor beslaglegging. Hij kan net zo goed het volgende genezen ... Herpes Virus, HIV / Aids, Hepatitis A / B, Gordelroos, Koortslip, Epilepsie, Wrat, Lupus, Diabetes, Mannen / Vrouwen Onvruchtbaarheid, Inbeslagneming, Kanker alle soorten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Natuurlijke kruiden kunnen epilepsie genezen, ik heb meer dan veertien jaar epilepsie gehad, ik heb veel geld uitgegeven om medicijnen uit het ziekenhuis te halen om me gezond te houden, ik ging naar veel ziekenhuizen om te genezen maar er was geen oplossing. Op een dag was ik op kantoor door het internet gaan toen ik een bericht zag over Dr. Itua-kruidengeneeskunde over hoe hij een vrouw uit Kansas genas die aan hiv leed en ze noemde epilepsie als lijst van ziekten Dr. Itua kan net zo goed genezen ik nam contact met hem op met epilepsie Cure-oplossing, ik email hem. Hij vertelde me de dingen die ik moest doen en gaf me ook instructies om mee te nemen, die ik op de juiste manier volgde. Voordat ik wist wat er na twee weken gebeurde. Tot mijn grote verbazing, na geduldig te hebben gedaan volgens de instructies van Dr. Itua, was mijn epilepsie genezing, ik wil Dr Itua hartelijk danken die God heeft gestuurd om zijn mensen te genezen met zijn natuurlijke geneeskunde Ik bid dat God je zal zegenen voor het goede werk dat je doet. Voor iedereen die nog steeds aan deze ziekte lijdt, kun je ook contact met hem opnemen via zijn e-mail op :; drituaherbalcenter@gmail.com Of Whatsapp-nummer .. . + 248149277976 zoals ze zeggen dat zijn kruidengeneesmiddel de enige permanente oplossing is voor beslaglegging. Hij kan net zo goed het volgende genezen ... Herpes Virus, HIV / Aids, Hepatitis A / B, Gordelroos, Koortslip, Epilepsie, Wrat, Lupus, Diabetes, Mannen / Vrouwen Onvruchtbaarheid, Inbeslagneming, Kanker alle soorten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik waardeer DR AKHIGBE echt, mijn naam is LAURIE HUGHES. Ik zal nooit stoppen met getuigen van DR AKHIGBE. Geluk is alles wat ik nu zie. Ik had nooit gedacht dat ik weer genezen zou worden van het hiv-virus. DR AKHIGBE deed het voor mij. Ik lijd nu al 2 jaar aan een dodelijke ziekte (HIV), ik heb veel geld uitgegeven om van de ene plaats naar de andere te gaan, van kerk naar kerk, ziekenhuizen zijn elke dag mijn thuis geweest. Voortdurende controles waren mijn hobby, pas op deze noodlottige dag, ik zag een getuigenis over hoe DR AKHIGBE iemand hielp bij het genezen van zijn hiv-ziekte op internet.Ik kopieerde zijn e-mail, drrealakhigbe@gmail.com, alleen om hem een ​​test te geven. aan hem, hij vroeg me om een ​​aantal dingen te doen die ik deed, hij vertelde me dat hij mij de kruidenkuur ging geven, wat hij deed, en toen vroeg hij me om na een paar dagen voor medische controle te gaan, na gebruik kruidenkuur en dat deed ik, zie ik was vrij van de dodelijke ziekte, tot nu toe geen hiv in mij weer hij vroeg me alleen om de getuigenis over de hele wereld te plaatsen, doe het nu trouw, al het getuigenis van DR AKHIGBE is waar alsjeblieft BROER en ZUS, MOEDER en VADER hij is geweldig, ik ben het hem verschuldigd. als je een soortgelijk probleem hebt, stuur hem dan een e-mail op drrealakhigbe@gmail.com of je kunt zijn mobiele nummer gebruiken op +2348142454860 Hij kan ook deze ziekten genezen, zoals HIV en AIDS HERPES, DIABETICA, KANKER, HEPATITIS B, CHRONISCHE ZIEKTEN, ASTMA , HARTZIEKTEN, EXTERNE INFECTIE, EPILEPSIE, STROKE, INSOMNIE, MEERVOUDIGE SCLEROSE, GOUT, NAUSEA, BRAKEN OF DIARREE, LEVERCIRRHOSE, MAAGAANDOENINGEN, KAWASAKI ZIEKTEN, HALITATIE, PAALITOSE, LUCHTZIEKTE, PIJN, LUCHTZIEKTE. VIGOUR.ETC. Stuur een e-mail naar drrealakhigbe@gmail.com of wat is APP hem .. + 2349010754824. Hij is echt een goede en eerlijke man.
    website ... https: drrealakhigbe.weebly.com

    BeantwoordenVerwijderen